Dieptereiniging
Dak
Om het dak te reinigen met de softwash methode wordt er eerst gekeken hoe vuil/vies het dak is en hoe we overal bij kunnen op een veilige manier.
Dan maken we een plan van aanpak. We beginnen altijd eerst met het afsteken van het mos omdat deze anders niet weg gaan. Dan worden alle goten schoon schoongemaakt zodat het water goed weg kan lopen en alles wat we niet mogen raken spuiten we nat met water of dekken we af.
Als dat gebeurd is gaan we beginnen met de softwash behandeling. We beginnen onder met de reiniging en gaan altijd 2x over de oppervlakte heen zodat het product goed in kan trekken. Op dat moment zie je dat het vuil een beetje begint te schuimen door de reactie. Je ziet al direct verschil maar het echte resultaat komt later als er een paar keer flink regen is gevallen. Omdat de schimmels en bacteriën dan dood zijn spoelt deze makkelijk af door de regen. De zepen die gebruikt worden zijn erg geconcentreerd. Bij de eerste paar regen buien worden deze weer geactiveerd zodat het weer opnieuw reinigt. We gebruiken hier dus geen hogedrukreiniger voor, maar u krijgt wel een heel schoon dak!
Dieptereiniging
Gevel
Als u uw gevel wilt reinigen met de softwash methode wordt er eerst gekeken hoe vuil/vies de gevel is en hoe we overal bij kunnen op een veilige manier.
Dan maken we een plan van aanpak. We beginnen altijd eerst met het natspuiten van de stoep kozijnen en tuin omdat we dit juist niet willen behandelen. Als we dat hebben gedaan gaan we de gevel behandelen met de softwash methode, we beginnen ook hier altijd onder en gaan twee keer over het oppervlak heen zodat het product goed in kan trekken. We laten dit dan circa een uur intrekken en spoelen dan af met water. Op dat moment is de gevel schoon.
Er is nog een mogelijkheid om de gevel waterafstotend te impregneren zodat het langer mooi blijft. Dit is niet verplicht en geheel afhankelijk van de wens die u heeft.
We gebruiken ook voor het reinigen van uw gevel geen hogedrukreiniger.
Dieptereiniging
Terras
Eerst word er gekeken hoe vuil/vies het terras is en of we overal bij kunnen.
Dan maken we een plan van aanpak. We beginnen altijd eerst met het vegen en bladblazen van het terras zodat we schoon beginnen. Als dat gedaan is bespuiten we alle beplanting nat met water omdat we dit niet willen behandelen. We beginnen dan met het behandelen van het terras. Ook hier gaan we twee keer over het oppervlakte heen zodat het er goed op ligt en in kan trekken. We spoelen dit niet af maar laten dit juist zitten zodat het product optimaal zijn werk kan doen. De regen doet net zoals bij een dakbehandeling de rest en zal steeds schoner worden.
Ook hier gebruiken we geen hogedrukreiniger voor. Er zijn wel uitzonderingen bij inritten die extreem vuil zijn, in deze gevallen kunnen we een speciale terras reiniger inzetten met heet water.
Werkwijze
Waarom geen hogedruk reiniger?
Een simpele uitleg waarom wij hier vanaf stappen is omdat een hogedruk reiniger alleen opties het vuil eraf spuit en dus de wortel van de bacteriën en schimmels niet dood zijn en dus weer snel opkomen.
Net zoals we altijd zeggen: ‘snoeien is bloeien.’
De volgende zeer belangrijke reden is dat de huidige hogedruk reinigers veel kracht hebben, circa 200 bar, waar oppervlaktes van de materialen kapot gespoten kunnen worden. Ook een belangrijke reden bij het reinigen van daken met een hogedruk reiniger is dat er veel water onder de dakpannen komt. Door de hoge druk en je voelt hem al aan komen, komt er zo veel waterschade aan de binnen zijde van de woning.
Heeft u nog een vraag of wil u extra informatie? Neem dan even contact op!